top of page
shutterstock_783435334_edited.jpg
kindertanheelkunde2_edited.jpg
shutterstock_291030479_edited.jpg
Tekengebied 1.jpg

Preventieve tandheelkunde

Bij DENTAS Tandartsen Asse bieden we heel wat gespecialiseerde tandheelkundige behandelingen aan. Onze tandartsen helpen je graag verder en begeleiden je naar een gezond, stralend & verzorgd gebit. Ontdek voor welke behandelingen je bij DENTAS Tandartsen Asse terecht kan.  

 

 

Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom is preventieve tandzorg erg belangrijk. Samen met jou zorgen we ervoor dat je mond en tanden in goede gezondheid zijn. Waar nodig geven we je de nodige tips om je mondhygiëne te verbeteren en er zo voor te zorgen dat we bijkomende ingrepen kunnen vermijden.

 

Plan je jaarlijkse controle in

Een belangrijk onderdeel van de preventieve tandheelkunde is de jaarlijkse controle. We raden voor een volwassene twee controles per jaar aan. Zo kan de tandarts de kwaliteit van de tanden voldoende in het oog houden en waar nodig ingrijpen om mogelijke problemen te voorkomen.

Hoe gaan we te werk?

Eerst vragen we iedere patiënt wat meer te vertellen of zijn mondhygiëne. Hoe vaak poets je jouw tanden? Flos je regelmatig? Gebruik je mondwater? We vragen of de laatste controle lang geleden is en of je vroeger problemen hebt gehad met je gebit.

 

Daarna nemen we je mond nauwkeurig onder de loep. Bij een controle gaan we na of er zich gaatjes vormen in het gebit en of er aanmaak van tandsteen is. Daarna bekijken we of er andere mondzorgen zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tandvleesontsteking, wegslijtend tandglazuur, enz... Afhankelijk van wat uit de eerste controle is gebleken, zal de tandarts met jou bespreken wat de volgende stappen zijn. 

 

Wat als je een gaatje hebt?

Heb je een gaatje, dan kan de tandarts de kiezen herstellen met een vulling om zo verdere pijn te voorkomen. Hierbij wordt het aangetaste deel van de tand onder plaatselijke verdoving verwijderd.

 

De vulling zelf is een soort pasta die in de tand wordt gemodelleerd en vervolgens met behulp van een tandboortje in vorm wordt gebracht. In het geval van putjes of groeven in de tanden van de patiënt kan de tandarts deze afdichten of ‘sealen’ met een kunststoflak. Dit sealen beschermt de kiezen jarenlang tegen gaatjes op de meest gevoelige plaatsen. Tijdens het halfjaarlijkse tandartsbezoek, controleer de tandarts eveneens de staat van de vulling of lak zodat die indien nodig bijgewerkt kan worden.

 

Wat kan je zelf thuis doen? 

Onze tandartsen helpen je graag bij het verzorgen van je tanden, maar ook jijzelf kan heel wat doen voor een mooi en stralend gebit. Naast het inplannen van de halfjaarlijkse controle, is het belangrijk om heel het jaar door zorg te dragen voor je tanden. Denk daarbij aan je dagelijkse routine wat betreft mondhygiëne. Poets en flos je tanden, probeer zoetigheden en frisdranken te vermijden en spoel je mond regelmatig met mondwater. Wil je graag meer tips? Onze tandartsen helpen je graag verder. 

bottom of page