top of page
20201128-Asse-44808_edited.jpg
shutterstock_291030479.jpg
20201128-Asse-44818_edited.jpg
Tekengebied 4.jpg

Parodontologie &

orale implantologie

Parodontologie is gericht op het behandelen van ontstoken tandvlees en andere weefsels rondom de tand. Dit om het behoud van de tanden op lange termijn te kunnen verzekeren. Ontstoken tandvlees is vaak het gevolg van tandsteen en herken je door de rode kleur, bloed en zwelling van het weefsel. Omdat je dit niet altijd kan zien, weten de meeste mensen vaak niet dat ze een tandvleesontsteking hebben. Dit kan tot pijnlijke gevolgen leiden. 

 

Wat is het gevaar van ontstoken tandvlees?

Bij het niet tijdig behandelen van ontstoken tandvlees, kan door de tijd heen parodontitis ontstaan. Dit kenmerkt zich door wegtrekkend kaakbot. Dit resulteert in terugtrekkend of loshangend tandvlees, waardoor tanden losser komen te staan en mogelijk verloren gaan. Om dit te vermijden kan de tandarts tandvleesmetingen nemen en indien nodig bijkomend radiografisch onderzoek verrichten.

 

Wat als ik toch parodontitis blijk te hebben?

Bij het verliezen van een tand kan er gekozen worden om een implantaat te plaatsen. Daarbij wordt een kunstwortel in het kaakbot geïmplementeerd, die dient als de steun voor de nieuwe tand. Hiervoor maken we in onze praktijk gebruik van een 3D dental scan.

 

Een implantaat kan enkel worden geplaatst als de omstandigheden en randvoorwaarden dat toelaten. Onze tandartsen bekijken graag in een individueel traject wat de mogelijkheden voor jouw gebit zijn mocht je geconfronteerd worden met parodontitis.

 

bottom of page