top of page
20201128-Asse-44827_edited.jpg
shutterstock_373777960.jpg
20201128-Asse-44785_edited_edited_edited
Tekengebied 3.jpg

Kindertandheelkunde

Pedodontie of kindertandheelkunde, richt zich in het bijzonder op de verzorging van het kindergebit. Kinderen en jongvolwassenen vragen een heel precieze aanpak wanneer het aankomt op mondverzorging. We raden ouders dan ook aan om heel regelmatig met hun kinderen op bezoek te komen bij de tandarts. Zo kunnen we werken aan een mooi en gezond gebit terwijl het kind opgroeit. 

 

Waarom is het zo belangrijk dat kinderen regelmatig op controle komen?

Wanneer we kinderen van bij het begin een goede mondzorg aanleren, kunnen we preventief heel wat zorgen voorkomen. Door van kleins af aan, de tandjes en de mondgezondheid van nabij op te volgen zijn we er zeker van dat we een mooie basis kunnen leggen voor een goed en sterk volwassen gebit. 

Wat maakt een kindergebit zo anders? 

De pulpa van melktanden is veel groter dan bij het gebit van een volwassene. Ook het ontzenuwen van tanden bij kinderen is een stuk gecompliceerder, doordat de worteluiteinden nog niet helemaal gevormd zijn.

 

Ook het wisselen van de tanden bij kinderen hoort nauwkeurig in de gaten gehouden te worden. Soms dienen melktanden te blijven zitten of weggenomen te worden om ruimte te maken voor de opvolgers. Onze tandartsen kunnen bij regelmatige controle snel ingrijpen en zo tandpijn of andere mondzorgen voorkomen. 

 

Wat als je kind bang is van de tandarts?

Bij Dentas Tandartsen Asse vinden we het erg belangrijk dat ook kinderen zich comfortabel voelen bij hun bezoek. Daarom houden we altijd  rekening met het psychologische aspect van een tandartsbezoek voor een kind.

 

De tandarts benadert ieder kind op een speelse manier om zo een vertrouwensband op te bouwen. Vervolgens legt de tandarts de behandeling op een rustige en duidelijke manier uit om ieder kind zoveel mogelijk op zijn gemak te stellen. Uiteraard worden ook de ouders geïnformeerd over de nodige nazorg om zo de beste tandverzorging voor elk kind te kunnen verzekeren.

bottom of page