top of page
JorisWilmaers.jpg

Joris Wilmaers
Algemene tandheelkunde, kroon- en brugwerk, tandprotheticus

Joris Wilmaers studeerde in 2002 af aan de Vrije Universiteit Brussel, na een initiële studie Industriële Wetenschappen in zijn geboortedorp Asse. Na zijn afstuderen was hij enkele jaren assistent conserverende tandheelkunde onder prof. Dr. P. Bottenberg.

 

Onder leiding van zijn mentor, tandarts Rik De Bruyckere uit Halle, leerde Joris de kneepjes van het vak. De jaren die hij bij zijn mentor werkte, vormden de springplank naar een eigen praktijk in Asse. Sinds 2012 is Joris twee dagen per week actief bij het MKA AZ Monica in Antwerpen. Binnen de afdeling van de mond-, kaak- en gezichtschirurgie van het AZ Monica is Joris gespecialiseerd in de bijzondere tandheelkunde. In zijn functie focust Joris zich specifiek op het ‘immediate loading-protocol’ en zijn prothetiek en implantaten zijn passie geworden.

 

In 2004 startte Joris de praktijk in Asse op. Door de jaren heen evolueerde deze sterk. Inmiddels is Dentas Tandartsen een groepspraktijk met een sterk team van gemotiveerde medewerkers en 6 behandelkamers.

 

Door de permanente bijscholingen in binnen- en buitenland waaraan Joris deelneemt, is er voor de patiënten een breed spectrum aan tandheelkundige behandelingen beschikbaar. Het maken van complexe en uitgebreide planningen vanuit een multidisciplinaire, gedigitaliseerde en moderne aanpak, zijn voor Joris een tweede natuur. Sinds 2020 treedt hij ook op als stagementor voor tandartsen en mondzorgassistenten in opleiding.

bottom of page