top of page
shutterstock_783435334_edited.jpg
20201128-Asse-44792_edited_edited_edited
esthetische%2520tandheelkunde_edited_edi
Tekengebied 7.jpg

Esthetische tandheelkunde

Bij esthetische tandheelkunde richten we ons voornamelijk op het uiterlijk van je gebit. We maken gebruik van hulpmiddelen zoals vulmaterialen, kronen of facings. Zo kunnen we je gebit verbeteren wat betreft de kleur, vorm of stand en zorgen we voor stralende en knappe tanden.

 

Wat zijn facings?

Facings kunnen verschillende esthetische problemen oplossen zoals de tandboog uitlijnen, kleine tanden vergroten, spleetjes tussen de tanden sluiten, enz...De tandarts zal bij het plaatsen van facings een dun laagje tandglazuur verwijderen en dat vervangen door een laagje porselein of composiet. 

 

Let er op dat ook bij facings een goede verzorging van je tanden zeer belangrijk is. Een facing uit composiet heeft een ander oppervlak dan het natuurlijke tandglazuur. Daardoor kan je best producten met kleurstof vermijden. Koffie, roken of rode wijn zijn af te raden omdat die de kleur van de facings kunnen aantasten. 

 

Wanneer kiezen we voor kronen?

In sommige gevallen is een facing niet de ideale oplossing en kiest de tandarts voor het plaatsen van een kroon. Bijvoorbeeld bij grote vullingen waar een facing geen redding kan bieden, kan een kroon de kans op schade beperken.

 

Kan ik bij Dentas mijn tanden ook laten bleachen?

Ook bleachen of witten van tanden die verkleuring vertonen, behoort tot de esthetische tandheelkunde. Dentas Tandartsenpraktijk Asse helpt jou graag aan een stralend witte glimlach. 

bottom of page